Geleneksel Pazarlama Nedir?

Blog

Geleneksel Pazarlama Nedir?

Geleneksel Pazarlama Nedir?

Geleneksel pazarlama, dijital pazarlamanın gün yüzünde çıkması ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte günden güne önemini kaybetmeye başlayan bir pazarlama türüdür. Pazarlamanın çıktığı ilk günden beri pazarlama çalışmalarında kullanılan geleneksel pazarlama, her ne kadar önemini kaybetmeye başlasa da günümüzde hala başvurulan bir pazarlama türüdür. Bu nedenle firmalar ve kurumlar geleneksel pazarlama çalışmaları ile müşterilerini etkilemeye çalışmaktadır. Bu doğrultuda geleneksel pazarlamanın hala yoğun bir şekilde kullanıldığını söyleyebiliriz.

Geleneksel pazarlama uygulamalarını dergi, radyo reklamları ve gazete reklamları şeklindedir. Söz konusu geleneksel pazarlama uygulamalarını aşağıdaki gibi açıklamak mümkündür.

Dergi

Dergi, geleneksel pazarlama uygulamalarının en önemlilerinden bir tanesidir. Çok uzun yıllardan beri kullanılan dergi reklamları, günümüzde de yoğun bir şekilde talep görmektedir. Dergi reklam tasarımları ile marka ve firmaların hedef kitlelerine rahatlıkla ulaşabilmeleri mümkündür. Ancak dergi reklamlarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yaratıcılık ve farkındalık yaratabilmektir. Dergi sayfaları kişilerin hızlı hızlı çevirdiği sayfalardır. Bu nedenle birbirinden renkli ve ilgi çekici dergi sayfalarının içinde reklamın ilgi çekici ve başarılı olması gerekmektedir. Dolayısıyla dergi reklamlarında titizlikle davranılması gerektiğini ifade edebiliriz.

Radyo Reklamları

Radyo reklamları, görüntü olmadan yalnızca ses ile hedef kitlenin etkilenmeye çalışıldığı reklamlardır. Geleneksel pazarlama uygulamalarından olan radyo reklamları, klasik ama oldukça etkili bir yöntemdir. En eski pazarlama uygulamaları arasında olan radyo reklamları, kulağa hitap eden bir reklam türüdür. Bir senaryo çerçevesinde hazırlanan ve radyo kanallarında yayınlanan bu reklamlar, genellikle araçları ile seyahatleri sırasında radyoları dinleyen kişileri hedeflemektedir. Radyo reklamları; anons, diyalog ve ses efekti, kamu ilanı ve müzikli jingle gibi türlere ayrılmaktadır.

Gazete

Gazete reklamları da tıpkı dergi reklamları gibi sözcükler ile hedef kitlenin etkilenmeye çalışıldığı reklamlardır. Baskı reklamcılığı olarak da adlandırılabilen bu klasik pazarlama yöntemi de hala etkisini devam ettiren reklamlardır.

Farklı Bak Reklam Ajansı olarak en kaliteli ve profesyonel geleneksel pazarlama hizmetlerini vermekteyiz. Yukarıda da bahsettiğimiz gazete, dergi ve radyo reklamları ile ilgili hizmet almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

DİĞER BLOGLAR İlginizi çekecek diğer bloglar