Dijital Pazarlama Nedir?

Blog

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Nedir?

Günümüzde teknolojinin ve internetin gelişmesi ile birlikte insan hayatında önemli bir yere sahip olan dijital pazarlama, geleneksel pazarlamanın aksine markaların dijital ortamdan hedef kitlelerine ulaşabilmelerini sağlamaktadır. Geleneksel pazarlamaya göre çeşitli faydaları bulunan dijital pazarlama, günümüzde en etkili pazarlama yöntemlerinden bir tanesidir. Dijital pazarlama çalışmaları çeşitli dijital pazarlama kanalları aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Peki, bu dijital pazarlama kanalları nelerdir?

Sosyal Medya

Sosyal medya, günümüzde en gelişmiş dijital pazarlama kanalıdır. Sosyal medya, markaları insanlaştırmak ve eş zamanlı bir şekilde markanın hedef kitlesi ile ulaşmasını sağlamaktadır. Oldukça etkili ve güçlü bir stratejiye sahip olan sosyal medya Facebook, Twitter, Google, LinkedIn, Instagram, Snapchat gibi mecralardan oluşmaktadır. Bu sosyal medya mecralarından hedef kitlenin sık bulunduğu mecra tercih edilerek doğru bir pazarlama stratejisi geliştirilmesi durumunda başarıya ulaşabilmek mümkündür.

SEO

Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltması olan SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Google’da yapılan aramalarda firmaların web sitelerinin en üst sıralarda yer almasını sağlayan SEO, dijital pazarlama uygulamalarının en önemlileri arasında yer almaktadır. SEO çalışmaları gerektiği gibi yapılırsa çok başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

İçerik Yönetimi

İçerik pazarlama olarak da bilinen içerik yönetimi son zamanlarda sık sık tercih edilen bir dijital pazarlama kanalıdır. Kaliteli içerikler oluşturularak hedef kitleye ulaşılmasını sağlayan içerik pazarlamada içeriklerinizi görsel açıdan da zenginleştirerek başarılı bir strateji oluşturmak mümkündür.

İtibar Yönetimi

Online itibar yönetimi olarak da bilinen itibar yönetimi, firmaların dijital kanallarda başarılı bir şekilde temsil edilmesini sağlamaktadır. Dijital kanallarda ortaya çıkan kötü haberlerin yönetimi, kriz yönetimi gibi durumlar online itibar yönetimi hizmetinden faydalanılması gerekir. Bunun dışında firma ve markaların internet ortamında en başarılı şekilde temsil edilmesi için de itibar yönetimi hizmetinden faydalanılır.

Google Adwords

Google Adwords, Google’da yapılan arama sonuçların da web sitelerinin ilk sıralarda çıkmasını sağlar. Google Adwords’un SEO’dan farkı para ödenerek ve sponsorlu bir şekilde arama motorlarında web sitenizin yer almasını sağlamasıdır. SEO da ise web siteniz organik bir şekilde ilk sıralarda yer alır.

Farklı Bak Reklam Ajansı olarak dijital medya pazarlama ile ilgili yukarıdaki hizmetleri vermekteyiz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

DİĞER BLOGLAR İlginizi çekecek diğer bloglar