Kayseri 3D Tasarım ve 3D Modelleme

Blog

3D Tasarım 3D Modelleme

3D Tasarım 3D Modelleme

3D tasarım ve 3D modelleme, özel programlar kullanılarak elde edilen 3 boyutlu tasarımları ifade etmektedir. Genellik bilgisayar grafikleri kullanılarak gerçekleştirilen 3D tasarım ve 3D modelleme ile canlı ya da cansız tüm varlıklar model olarak geliştirilebilmektedir. 3D tasarım ve 3D modelleme yöntemleri ile hazırlanan modeller genellikle rendering adı verilen modelin çok daha gerçekçi bir görünüme sahip olmasını sağlayan araçlar yardımı ile gerçekleştirilmektedir. Bu işlem sonucunda ortaya çıkan modellere ise 3D model kelimesinin yanı sıra render adı da verilmektedir. 3D modellemeler genellikle inşaat sektöründe, makine sektöründe, sağlık sektöründe kullanılmaktadır. Ancak bu sektörlerin yanı sıra farklı sektörlerde de 3D modelleme yapıldığını ifade edebilmek mümkündür.

3D Modelleme ve 3D Tasarım Farklı Mı?

3D modelleme ve 3D tasarım genellikle aynı olduğu düşünülen iki kavramdır. Ancak bu iki kavram arasında ince bir çizgi yani ince bir fark vardır. 3D modelleme halihazırdaki bir nesnenin bilgisayar ortamına aktarılarak gerçekleştirilmektedir. 3D modelleme, mevcut nesnelerin bilgisayar ortamında birbirinden farklı geometrik şekiller ile gösterilmesini ifade etmektedir. 3D tasarımda ise halihazırda var olmayan bir nesnenin 3D olarak çizilmesi ifade edilmektedir. Bu doğrultuda bir 3D tasarımcı herhangi bir nesneyi bilgisayar ortamında sıfırdan yaparken 3D modelleme yapan kişi ise tasarımı yapılan nesnenin geometrik bir modelini hazırlar.

3D tasarım ya da 3D modelleme hizmetine ihtiyacı olan kişiler ise çeşitli ajanslar ve firmalar ile iletişime geçerek bu hizmetten faydalanırlar.

3D Tasarım ve 3D Modelleme Hizmetinde Farklı Bak Reklam Ajansı Kalitesi

Yukarıda tanımını yaptığımız 3D modelleme ve 3D tasarım hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Farklı Bak Reklam Ajansı olarak kurulduğumuz günden beri müşterilerimize en kaliteli ve profesyonel 3D tasarım ve 3D modelleme hizmetlerini vermekteyiz. Eğer siz de 3D tasarım ve 3D modelleme konusunda başarılı bir sonuç elde etmek ve kaliteli hizmetler almak istiyorsanız tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek. Farklı Bak Reklam Ajansı ile iletişime geçmeniz durumunda söz konusu hizmetler ile ilgili aklınıza takılan her şeyi sorabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. 

DİĞER BLOGLAR İlginizi çekecek diğer bloglar